Ja tenim l’espectacular cartell que anuncia el Mayo Negro d’enguany a Alacant, que arriba a la novena edició, i sobretot, el programa d’activitats que omple del 22 al 25 de maig un dies dedicats a la literatura, cine, televisió i còmic de gènere.

Aquesta edició hi ha dos protagonistes més que evidents. D’una banda el cineasta Jess Franco, monstre de la sèrie B hispana i recentment desaparegut, rebrà un homenatge en forma de conferència per obrir el festival, i d’altra el crim dels marquesos d’Urquijo.

La publicació per part d’un dels directors del festival, Mariano Sánchez Soler, de la novel·la El asesinato de los marqueses de Urbina (Premi L’H Confidencial 2013) ha tornat a posar d’actualitat un dels crims dels que més s’ha parlat les últimes dècades.

A partir dels documents audiovisuals existents, de la visualització dels dos films basats en el cas i del debat entre l’escriptor i el director de cinema Pedro Costa, que va dirigir El crimen de los marqueses de Urquijo, divendres 24 i dissabte 25 es dedicaran en exclusiva al cas: el Dossier Urquijo.

Abans, el dimecres 22 l’autor català Jordi Ledesma participarà en una xerrada sobre les rutes del narco, a partir de la seva excel·lent novel·la Narcolepsia (Alrevés, 2012).

Font: Mariano Sánchez Soler.