Quan ens pregunten per què ens limitem a publicar només un tipus de literatura com és la negrecriminal, acostumem a respondre amb llargues parrafades. I és que, més enllà del que ens encanta parlar de novel·la negra quan ens donen la possibilitat, no creiem que definir-nos com una editorial de literatura de gènere sigui una limitació. Tot el contrari, per nosaltres és el que ens dóna la vida.

Per què diem això? Doncs perquè més enllà de ser el nostre ADN i el que ens defineix i dóna sentit a la nostra existència, la voluntat d’adreçar-nos a un tipus de lector exigent i que comparteix la nostra filosofia és el que ens mou. Dedicar-nos al 100% a la novel·la negra no és una autolimitació, és el camí per assolir l’excel·lència i caminar cap a uns estàndards de perfecció que són els que creiem que ha de perseguir el gènere.

Llibres del Delicte cada obra, que gaudeix de personalitat pròpia, entronca amb la resta tant en la concepció, com el tractament, la temàtica i el disseny. Es tracta, per tant, d’un conjunt d’obres que publiquem amb la voluntat de ser això mateix, un conjunt, un grup i, sobretot, una col·lecció en la seva concepció més literal.

Les nostres publicacions podran agradar, o no, però el que oferim és honestedat amb la literatura que fem, una línia editorial definida per la nostra filosofia que ens omple d’orgull i la possibilitat que el lector ens identifiqui amb una manera de fer determinada. Així aconseguim que només entrar a una llibreria, les cobertes dels nostres llibres i el disseny tan personal que hem assolit defineixin els continguts a primer cop d’ull.

Aquí hem de donar les gràcies a l’excel·lent tasca de disseny que ha fet l’estudi curiós, creant una imatge de Llibres del Delicte a mig camí entre els clàssics del gènere i el món del segle XXI, amb el toc actual que caracteritza la literatura catalana que volem difondre.

El nostre disseny rep la influència de la Cua de Palla, dur i elegant, amb una estètica que avisa del que trobareu a l’interior dels Llibres del Delicte i que dóna sentit al concepte de col·lecció. La continuïtat que volem donar al disseny que proposem ens reafirma en la nostra aposta per una editorial especialitzada en la literatura negrecriminal, que sap molt bé quina és la línia que vol seguir.