Iniciem el mes de desembre celebrant que fa sis mesos d’ençà que vam engegar el projecte de Llibres del Delicte i que tot just publiquem el tercer volum de la col·lecció, el recull de relats d’escriptores ‘Elles també maten’. Han estat uns mesos intensos, professionalment i personal, però sobretot són mesos que hem aprofitat per posar la primera pedra d’un projecte editorial que es consolida més ràpidament del que podríem esperar.

Perquè Llibres del Delicte s’ha involucrat en dos objectius de major envergadura que el propi projecte editorial: d’una banda contribuir al creixement d’una comunitat d’aficionats a la novel·la negra en català, i d’altra col•laborar amb un grapat d’editorials del país per consolidar un espai literari on el català sigui una opció fiable per al lector.

Pel que fa a l’aposta pel gènere negre en català, la nostra aparició està resultant un punt d’inflexió per obrir els ulls al mercat editorial català i fer veure que aquí no tan sols tenim una excel·lent collita d’escriptors de gènere, sinó que també hi ha una base de lectors que comencen a tenir en consideració la literatura negrecriminal en català i uns llibreters que volen exercir de punt deconnexió.

I això ens encanta, perquè tenim la sensació que el naixement de Llibres del Delicte ha suposat una bafarada d’aire per jubilar antics estereotips que menystenien la literatura de gènere en català. I que la nostra feina per treballar la imatge de marca de l’editorial és, realment, una contribució al creixement i la visibilitat de la novel•la negra en català. Perquè cada cop que parlem de Llibres del Delicte parlem de literatura negra en català. Tot suma!

D’altra banda, el nostre segon objectiu que mencionàvem és la consolidació d’un mercat literari on tingui cada cop més presència el llibre en català, i concretament la bona literatura en català que publiquen editorials independents que tenen molta cura del procés d’edició.

Per això, Llibres del Delicte pertany al grup Llegir en català, format per 10 editorials independents que publiquen literatura en català. Lluitem plegats per trobar un espai per a les bones obres que publiquem i per fer-les visibles al lector. Volem apropar la nostra feina al lector i crear vincles entre ell, el llibreter i l’editor. O el que és el mateix, pretenem dignificar la bona literatura en català que es fa a casa nostra i que no compta amb recursos il·limitats per arribar al lector.