És complicat trobar llibres que et facin riure de debò. Penseu-hi un moment. Quants llibres recordeu que us hagin fet riure de manera imparable? Riallades, no somriures. Perquè de llibres que provoquin un petit somriure còmplice, pàgines que fins i tot et poden treure una rialla, poden haver-hi, però de llibres que capítol a capítol riguis i riguis perquè el que llegeixes és refotudament graciós, ja no n’hi ha tants. O més aviat molt pocs.

Per sort, a Llibres del Delicte creiem en l’humor a la literatura. Som ferms defensors de la broma, la ironia, el sarcasme i fins i tot l’absurd per provocar el riure amb els llibres. Ens agrada riure. I a més tenim passió per la lectura, així que us podeu imaginar com ens ho passem quan ho combinem: riure mentre llegim. Orgàsmic!

Ara fa poc més de tres mesos vam publicar el número 10 de la col·lecció: Els morts no parlen de Miquel Aguirre. Pura crema. Humor negre amb sabor gironí. Una orgia de riallades, us ho assegurem. Una història delirant amb la que, de moment, no hem trobat cap lector que ens hagi dit que no ha rigut o que no s’ho ha passat bé. I us assegurem, també, que no és gens fàcil no trobar ni una sola opinió negativa d’alguna cosa en aquest món de haters en què vivim.

Amb Els morts no parlen ens va passar una situació ben curiosa quan decidíem, al principi, si publicar-la o no, i després quan treballàvem el text amb el Miquel: ens feia tanta gràcia i rèiem tant que vam començar a pensar que aquella novel·la no podia ser tan graciosa. Que ens havia agafat la tonteria i que a cada pàgina, amb motivació o sense, havíem de riure.

Per sort, al llarg d’aquests tres mesos i escaig que ja fa que la vam publicar el feedback rebut és extraordinari i els lectors ens heu confirmat que la novel·la és bona. Quin descans per a nosaltres! I el fet que la segona edició estigui a punt d’exhaurir-se i tinguem la tercera a punt per poc que el boca-orella faci una mica més d’efecte, ens confirma que no anàvem desencaminats quan rèiem i rèiem amb la novel·la abans de publicar-la.

I és que l’humor, de manera explícita com en el cas de la novel·la del Miquel Aguirre, o molt més subtil com per exemple a Les mans del drac de Sebastià Bennasar, número 4 de la col·lecció i que vam publicar abans del Sant Jordi del 2014, sempre és present als nostres llibres. Perquè la vida ha de ser alegre i un somriure és pura màgia. Perquè creiem que la literatura ens ha de fer pensar i millorar, però també ens ha de divertir i entretenir. I perquè no hi ha major exercici d’intel·ligència que un bon text escrit en clau d’humor. Per això i per molts motius més, a Llibres del Delicte apostem per l’humor a la literatura i volem provocar riallades, somriures i mirades de complicitat amb els textos.

Volem fer gaudir amb els llibres perquè llegir és divertit.