Avui acaba el mes d’agost i, tot i que encara ens queden tres setmanes d’estiu, sembla que és començar setembre i amb la tornada a la rutina l’estiu es dóna per finiquitat. I malgrat que l’estiu i les vacances són meravelloses, hem de dir que nosaltres ja teníem ganes de tornar a l’activitat perquè venim carregats amb un munt de novetats que tenim moltes ganes de compartir amb vosaltres.

El Tribunal Constitucional contra Catalunya ve prologat pel jutge Santi Vidal.

Entre les principals novetats d’aquesta tardor us hem de parlar de l’inici de dues col·leccions que anirem desenvolupant en paral·lel a la de novel·la negra. D’una banda tenim la col·lecció Assaig, que serà la primera que estrenarem amb la publicació d’El Tribunal Constitucional contra Catalunya, escrit per Damià del Clot i que surt a la venda el 7 de setembre.

A Llibres del Delicte sempre hem tingut la necessitat d’involucrar-nos amb el que ens envolta, amb el món que habitem, i creiem que més enllà de la novel·la negra i de la denúncia social que sempre intentem que tinguin els nostres llibres, cal fer aquest pas des de la no ficció. Per arribar a més lectors. Per parlar d’altres temes i amb uns enfocaments diferents. Per això la col·lecció Assaig és tan important per nosaltres, i esperem que també ho sigui per a un gran nombre de lectors.

Camins sense retorn de Josep Masanés és el primer títol de la col·lecció DeLite.

D’altra banda, a l’octubre iniciarem la col·lecció DeLite amb la idea de publicar llibres més literaris i que no es limitin únicament al gènere negre. La primera novel·la que publicarem serà l’últim premi Josep Saperas, obra de l’escriptor Josep Masanés amb el títol Camins sense retorn.

Hem trobat que en la nostra recerca de les millors novel·les negres en català, han caigut a les nostres mans històries extraordinàries, molt ben escrites i d’autors consagrats com el Josep Torrent o el ja esmentat Josep Masanés, però que no podíem considerar estrictament negres i que transcendien el gènere. Obres que mereixien ser publicades però que no tenien cabuda a la col·lecció de novel·la negra, així que no hem tingut més remei que crear una nova col·lecció per portar-vos aquests excel·lents llibres.

L’inici de dues noves col·leccions suposa per a nosaltres fer un pas endavant, amb un il·lusionant repte, i augmentar el compromís que tenim amb la literatura en català. No obstat, sortim de la nostra zona de confort on al llarg d’aquests dos anys no ens ha anat pas malament, i comencem de zero amb l’esperança i el convenciment que ens fareu costat i que ens guanyarem la vostra confiança a base de textos de qualitat i de feina ben feta.

Com veieu, aquesta tardor és per nosaltres gairebé com tornar a començar, amb nous projectes que neixen. Enteneu ara per què ens moríem de ganes que arribés setembre?