Un dels principals objectius que teníem quan vam començar l’aventura de Llibres del Delicte era la creació d’un catàleg assenyat, ben estructurat en base a una línia editorial i que resultés atractiu per al lector pel seu valor literari. No ens correspon a nosaltres valorar si estem assolint aquesta qualitat que preteníem, però sí que rebem un feedback general molt positiu i, sobretot, podem comentar les nostres impressions personals. En aquest sentit, no podem estar més orgullosos i convençuts que el camí que vam emprendre fa prop de tres anys és el que preteníem.

La construcció d’un catàleg amb sentit, lògica editorial i qualitat de textos és una obligació per nosaltres. És la nostra part del tracte que signem amb el lector quan es comença a fer la col·lecció del Delicte. És el compromís que adquirim, i que renovem amb cada llibre que publiquem, per continuar oferint títol a títol bona literatura en català que renovi la confiança que el lector ens fa cada cop que ens llegeix.

Però, com es construeix un catàleg així? Ens ho han preguntat algun cop i la resposta és senzilla: tenint molt clar què és el que volem transmetre amb els nostres llibres i treballar, treballar i treballar per aconseguir la màxima qualitat literària en els textos que expliquen les històries que ens agraden.

A Llibres del Delicte no tenim cap detector de bones novel·les negres, però el que sí que tenim es una obsessió gairebé malaltissa per llegir i rellegir textos, per plantejar-nos si tenen o no valor, per treballar-los amb la voluntat de millorar i per aspirar a publicar llibres impecables. No és qüestió de talent o de sort, és una dedicació absoluta al que ens apassiona, la literatura negra en català.

Aquesta és la nostra fórmula que, sigui o no l’encertada, fem servir cada dia i ens fa sentir orgullosos de tot el que publiquem, del compromís dels nostres autors amb els textos i d’un catàleg que no deixa de créixer i d’aportar el nostre humil granet de sorra a la literatura en català.